Äsperödsskolan Årskurs 4 skapar konsttoaletterna ¨Splash¨och ¨Havet¨

Årskurs 4 arbetade hårt under den sista intensiva lektionen för att hinna göra klart på sina Konsttoaletter. Så här gick det till!

Tillsammans kom gruppen fram till att de ville skapa två helt olika toaletter- man skulle få två olika upplevelser som ändå navände samma material ( blåmålade papper) och samma teknik ( kollage)
Jag ritade först snabba skisser på toaletterna på tavlan och så blev det brainstorming- det var en massa fantastiskt roliga idéer kring vatten temat men till slut blev det två teman; Splash och Havet.Sedan delades klassen i två delar och Splash-gruppen klippte de blåa bilderna i vatten droppar av ilka storlekar och former. Havet-gruppen fick istället riva bilderna i remsor av olika tjocklekar och på så sätt få snygga vågiga kanter som passar till havet teman. Det blev två vackra blåa högar på ingen tid alls! Vad de jobbade dessa elever!Nästa uppgift var att dela upp nyanserna i tre olika högar ; ljusa, mellan och mörka nyanser. Och sedan lägga dessa papperslappar innanför den tejpade området på golvet som var lika stor som toalettväggen som vi hade valt att utsmycka.

Med några villiga elever bars allt ned i plastkassar till toaletterna där det limmades och langades och efter några timmar blev det klart! Och vilka fantastiska toaletter det blev! Kolla bara!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0