Äsperödsskolan Åk 1 klipper drakbubblor och målar fantasiblommor och träd

När jag träffar eleverna från Åk 1 för tredje gången pratar vi igen om landet där den onda draknet bor som heter Skuggans land. Vi skulle hjälpa honom att bli gladare och kanske sluta göra dumma saker mot andra om vi skapade ett hem som han ville gärna vara i. Det första vi gjorde var att ge honom kompisar. Det var det allra viktigaste.

Draken målningar från förra lektionen var ju fantastiska som dem var men tänk om dem kunde flyta omkring på väggarna (himmelen menar jag!) i toaletterna. Med hjälp utav papperstallrikar ritade vi cirklar runt våra drakar med blyertspenna. Sedan klippte vi ut dessa cirklar. Och vipps så fick vi drakbubblor!Det var många som kom fram till att det var sol, blommor, träd och gräsOch eftersom landet var ett påhitat land ( vi kunde inte hitta det på världskartan i alla fall) så kunde det tänkas finnas påhittade blommor och träd där eller hur?
Här nedan kommer lite bilder från klassens arbete med fantasiblommor.

Som material fick eleverna arbeta med svart oljapastell och tusch igen. Denna gången fick dem grundfärgerna rött, blått och gult. Alla andra färger ni ser här har eleverna blandat själva. Det blev spännande färgexperiment och många, många otroligt vackra blommor och träd!
När alla var klara med sina blommor tog vi fram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0