Hällesåkerskolan , Förskoleklassen Dag 2

Så spännande det är att få teckna och måla direkt på väggen! Det fick eleverna i förskoleklassen gör idag. Runt hela fönstret i lekrummet skulle det bli en ram av fantasifigurer. I små grupper fick barnen komma in i rummet med mig sedan fick de sina instruktioner; de skulle först rita upp sin figur- utifrån sin skiss om de ville ha det som hjälp, sedan skulle de välja färger för sina figurer utifrån de färger som jag hade med mig. Mellan varje färg var det viktigt att tvätta penseln - för vad händer om man doppar penseln från ena färg till det andra undrade jag? Jo det skulle bli 'den här färgen' sa en kille och pekade på den grågröna färgen på skydströjan hade hade på sig. 
 
Vissa elever fick stå på bordet för att nå längst upp på förstret, andra fick ligga under bordet och måla! Barnen var jätte duktiga och fokuserade på uppgiften. 
 
 
Ett par elever blev helt tagna av uppgiften att blanda egna färger. Det avr så spännande att se hur de pratade om vad de upptckte, olika namn för färgen de själva hade skapat; gulblå, brungrön, grågrön...
 
 
Denna killen ville gärna ta hem sin 'palett' (ett plast lock från en engångs burk) med sin EGEN grön. Och det fick han naturligtvis göra!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0