Klass 5B konsttoaletten är klar!

Även klass 5B arbetade fantasktiskt fokuserat och tillsammans skapade sin unika konsttoalett! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Klass 5C konsttoaletten är klar!

Under en intensiv förmiddag målade eleverna från 5B klart på sin toalett. Alla elever fick genomföra sin egen del på utsmyckningen och till slut blev det en härlig helhet- hela havet gungar!
 
 
 
 
 
 

Ljungskileskolans toalettkonst; 5B

Klass 5B bestämde genom röstning att i deras toalett skulle det finnas ett järnvägsspår som försvann in i fjärran och en vägbro som svävade över den för att senare förvandlas till en regnbåge! Det skulle även finnas ett plamträd som var fylld av fantastiska frukter. Idag började eleverna måla allt detta uppe på väggarna i toaletten, samt ett vänskapsträd där alla konsttoalett konstnärers signaturerer skulle tecknas!
 
Här är skissarna som vi utgick ifrån;
 
 
 
 
Så här gick det till;
 
 
 
 
Och så här såg det ut efter första dagen!
 
 
 
 
 

Ljungskileskolans toalettkonst; Först 5C

Det har redan blivit dags att måla på två av skolans toaletter utifrån idéer som 5B och 5C har brainstormat fram och skissat på under två lektioner.
 
Klass 5B var först ute. De hade kommit fram till att det skulle bli ett havsscen där två båtar och ett antal färggranna djur flyt omkring på havets yta! Längst ned vid golvet skulle det bli vass där olika djur tittar fram.
 
Här är skissarna från 5C;
 
 
Först att måla var killarna som skulle måla två båtar som gungade på vågorna. När man vill ha riktigt raka kanter på färgen är maskeringsteja ett utmärkt redskap.
 
 
 
Nästa var alla som skulle måla de simmande djuren;
 
 
 
 
Sista som kom upp åp väggen var vågorna i olika gröna och blåa nyanser. Tänk så mycket som man kan få gjort på bara några timmar! Nästa vecka målar klassen klart sin konsttoalett!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.
 
 

RSS 2.0