Äsperödsskolan Årskurs 4, Uddevalla

Temat för eleverna i Åk 4 var Vatten. Eleverna visste en del om vattens olika tillstånd då de hade läst om det i NO och det blev en jätte bra grund till arbetet med vatten som tema. Tillsammans kom eleverna fram till vattnets olika tillstånd- gas, flytande och fast och sedan brainstormade vi på alla de olika sätt vi kan se dessa tillstånd i naturen.


Sedan fick eleverna välja olika bilder av vatten i dessa olika tillstånd och med dessa som utgångspunkt måla med mörk blå, ljusblå poch vit den känslan som fanns i just det tillståndet. Det blev en riktig experimentverkstad och eleverna upptäckte alla möjligs olika sätt att använda akrylfärg på för att få fram olika känslor och effekter.

Att få lov att testa sig fram med materialet utan att ha kraven på sig att måla 'något' är ett sätt att låta eleverna komma in i arbetet och känna lust och nyfikenhet. Vad vi gör nästa vecka får komma fram genom att studera platsen, prata om vilka känslor och upplevelser vi vill att besökaren ska få och sedan tillsammans komma fram till just VAD den konstnärliga utsmyckningen ska vara och hur vi ska genomföra den.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0