Unnerödsskolan klass 5, Dag 1

På Unnerödsskolan i Uddevalla finns det bara en klass av varje årgång. En mysig skola där det ska bli ett antal Konsttoaletter!! Och nu börjar det!
 
Första dagen i klass 5 testar eleverna att uttrycka känslor med hjälp av oljapasteller. Jag får nästa gåshud av att se hur alla experimenterar så fritt och hittar på så många sätt att använda färg och form , lager på lager, skrapa igenom och på igen med färg. Vilka levande bilder det blev!
 


 
När alla hade målat ett par känslor så gav jag de en ny uppgift. I par eller grupper om tre skulle de först välja en av sina bilder och sedan skulle de gemensamt skapa ett bild som förde samman dessa två bilder. Jag berättade att tre blider som ska ses tillsammans kallas för en tryptyk och används ofta av konstnärer. 
 
Eleverna diskuterade och arbetade flitigt och det blev fantastiska lösningar! Se bara hur olika dessa tryptyk bilder blev!
 
 
Kreativiteten var på en hög nivå denna dag hos klassen och en grupp på tre elever valde att sätta samman bilderna som en serie. Här sätter eleverna ihop bilderna....
 
 
 
Och så här blev det!
 
 
 
 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0