Herrestadsskolan Åk 4 och 5 Dag 1

Det var ett tag sedan sista Konsttoalettprojekt men nu är jag igång igen och denna gången på Herrestadsskolan som ligger strax utanför Uddevalla, och bara en liten bit ifrån den vackra Uddevalla bron (jag är väldigt förtjust i broar!!)
 
Varje klass har nu haft sin först lektion och som vanligt så har alla fått testa att måla känslovykort med pljapasteller och utan att använda sig av symboler, som till exempel smilies eller hjärtan osv. 
 
De flesta klasser hann göra ett tryptyk var; det vill säga tre bilder som tillsammans bilder en hel bild eller serier som hänger ihop. Den första känslan alla skulle försöka fånga med hjälp av färg och form eller mönster var den känslan av kyla. Alla hade fått stå en stund utomhus innan de kom in så det var bara att komma ihog känslan och sedan gestalta den! Det blev MÅNGA kalla bilder det ska ni veta!
 
Nästa känslan att uttrycka var känslan av utanförskap. En känsla vi alla har känt någon gång. Faktum var att ingen verkade ha svårt med att uttrycka den känslan på sina kort. Starka bilder! 
 
Det tredje kortet var varfritt men skulle då på något sätt höra ihop med de andra två; färger, mönster eller att man berättar något mer, kanske blir det varmt och rofyllt i nästa bild? 
 
Alla bilderna sattes upp på skåpdörrar inklassrummen. Senare ska de prydda toaletterna utanför gympasalen har vi tänkt!
Flera bilder kommer snart!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0